المقادير:
=====
كوب سكر عادى - كوب زيت ذرة - كوب لبن - كوب و نصف دقيق - نصف كوب كاكاو - بيضتين - كيس فانليا او نصف ملعقة صغيرة - كيس بيكنج باودر أو ملعقتين صغيرتين - ذرة ملح - ملعقتين صغيرتين سمن.
* استخدمى نفس حجم الكوب فى المقادير كلها.
الطريقة:
====
- هتحطى السكر والزيت واللبن والكاكاو فى الخلاط.
- تضربيهم كويس حتى تصبح مثل الكريمة.
- هتاخدى ثلث الكريمة فى طبق خارجى للتزيين.
- هتحطى على الكريمة اللى فى الخلاط البيض وكوب دقيق والفانليا والبيكنج باودر والملح.
- هتضربيهم كويس حتى يتجانس العجين.
- هتصبيهم فى قالب مستطيل مدهون بالسمن ومبطن بالدقيق.
- هتفردى العجينه كويس فى القالب.
- سخنى الفرن على درجة حرارة 180 (متوسط قبل الحامى) لمدة 10 دقائق قبل التسوية.
- دخلى الصينيه الفرن لمدة عشرين دقيقة.
- اعملى اختبار الخله (هتجيبى خله تحطيها فى الكيكه لو طلعت نظيفة تكون نضجت).
- خرجيها من الفرن و سبيها تبرد خالص.
- افردى عليها كريمة التزيين الى انتى حطتيها فى الطبق الخارجى.
- يتم قطع الأطراف الناشفة حتى تكون جميله عند التقديم.
- تقطع على شكل مستطيلات و تقدم بالهنا و الشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق